Despre Virago Beauty

 

UN PLUS PENTRU PROMOVAREA ȘI MENȚINEREA SĂNĂTĂȚII TENULUI

VIRAGO BEAUTY a apărut din dorința de a reda și a menține frumusețea naturală și sănătatea tenului tău. Un ten sănătos, frumos și îngrijit oferă încredere în sine. Pornind de la acest principiu am ales și denumirea produselor VIRAGO, cuvânt ce provine din limba latină și înseamnă femeie puternică.

Pasiunea și experiența mea de peste 18 ani ca inginer chimist în acest domeniu, cât și studiile efectuate de-a lungul anilor în vederea monitorizării calității și stabilității cremelor cosmetice, au dus la apariția acestui concept.

Îmbinând natura cu știința am realizat formule eficiente, aducând un concept nou în produsele cosmetice. Pe lângă ingredientele și extractele vegetale, naturale utilizate, am adăugat în produsele noastre minerale esențiale fermentate cu drojdie de bere, pe care nu le-am regăsit în alte creme cosmetice. Mineralele, la fel ca si vitaminele, joacă un rol important în îngrijirea sănătații epidermei și dermei noastre.

Complexul BIO CHELATE este ingredientul activ care se regăsește în toate produsele noastre și conține 5 minerale esențialezinc, cupru, magneziu, fier și siliciufermentate cu drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae). Prin fermentare aceste minerale sunt transformate în materiale bio-active, care sunt foarte ușor de recunoscut și acceptat de pielea noastră. Mineralele fermentate acționează mult mai eficient asupra pielii.

compozitie Virago Beauty

Zincul este necesar pentru menținerea aspectului normal al pielii. Are rol important în sinteza proteinelor organismului, este antioxidant și ajută la vindecarea rănilor. Intervine în sistemul de apărare naturală a celulelor.

Cuprul este un micronutrient esențial care asigură buna funcționare a unor enzime. Ajută la menținerea fermității și elasticității pielii prin participarea la sinteza elastinei și a colagenului, cele două proteine importante ale pielii.

Magneziul intervine în metabolismul vitaminei C și al acizilor grași. Participă în calitate de cofactor în multe reacții enzimatice.

Fierul ajută celulele roșii în livrarea oxigenului către țesuturi, susține sistemul imunitar, intervine în maturarea celulelor. Este esențial în formarea proteinelor și în producția de energie celulară.

Siliciul, numit și ”mineralul frumuseții” este un mineral esențial care intră în structura țesutului conjunctiv al pielii. Întârzie procesul de îmbătrânire al pielii prin stimularea și protejarea producției elastină și colagen. Redă strălucirea naturală, asigură vitalitate și strălucire pielii.

Produsele sunt realizate în laborator, în condiții de optimă siguranță, cu ingrediente active și materii prime de înaltă calitate, care vor conduce la rezultatul dorit. Toate ingredientele care intră în compoziția produselor noastre sunt însoțite de certificate de calitate, iar ingredientele active sunt însoțite și de studii clinice de eficacitate pentru a oferi confortul optim al pielii: hidratare, hrănire, remineralizare și protecție împotriva stresului provocat atât de factorii din mediul înconjurător cât și de factori psihologici.

ALTE INGREDIENTE ACTIVE CU STUDII CLINICE DE EFICACITATE CARE SE REGĂSESC ÎN PRODUSELE NOASTRE VIRAGO BEAUTY

Complexul de probiotice și extracte vegetale  (lactobacillus ferment, ceai verde, extract de rodie și cafeină)  inhibă producția de melanină reducând astfel cearcănele, stabilizează colagenul, menține elastina, acțiune antioxidantă, luminează rapid tenul, efect lifting, hidratare, reduce fotoîmbătrânirea și umflăturile de sub ochi. Testele clinice de eficacitate confirmă faptul că după 4 săptămâni densitatea pielii este îmbunătățită semnificativ, iar ochii și tenul au un aspect întinerit.

Extract din rădăcină de Imperata Cylindrica: Imperata Cylindrica este o plantă care supraviețuiește în deșert și în medii saline datorită conținutului său bogat în ioni de potasiu și a moleculei naturale de DMSP (3dimetilsulfopropionat). Datorită conținutului crescut în aceste substanțe, restabileste rapid echilibru hidric al pielii și îl menține, ducând la o hidratare intensă și de durată a epidermei. Limitează pierderea apei din dermă, protejând astfel epiderma. Testele clinice de eficacitate confirmă creșterea hidratării cu 60% imediat după aplicare, timp de 6 ore după aplicare, hidratarea se menține la 50%, iar după 24 de ore hidratarea tenului rămâne la 20%.

Extract din Agastache Mexicana calmează tenul sensibil, cuperozic și pe cel cu dermatite. Testele clinice de eficacitate arată că: reduce vasodilatația cu 30%, reduce roșeața și restabilește funcția de barieră a pielii pentru a asigura un ten hidratat și uniform.

Colagenul vegetal readuce aspectul întinerit și strălucitor al pielii. Conferă fermitate, hidratare, netezire și elasticitate. Testele clinice de eficacitate arată că îmbunătățește nivelul de hidratare al pielii cu 60% după 24 de ore, cu 83% după 4 săptămâni, iar densitatea pielii este îmnunătățită cu 25% după 24 de ore.

Acid hialuronic (Hialuronat de sodiu) este un produs obţinut biotehnologic din surse vegetale prin procese de fermentație. Are capacitatea de a atrage şi reţine o cantitate mare de apă, conferă volum şi elasticitate pielii. Ajută la redensificare, uniformizarea şi netezirea pielii, diminuând aspectul ridurilor şi a liniilor fine.

Complexul vegetal TP compus din terpinen-4-ol (obținut prin distilarea fracționată a uleiului din arborele de ceai) și extract de salcie îmbogățit cu derivați ai acidului salicilic este eficient împotriva acneei și a tenului gras. Deblochează canalele pilosebacee, reduce secreția de sebuum, reduce flora microbiană care cauzează acneea, reduce iritația. Testele clinice de eficacitate au condus la concluzia că acest complex prezintă acțiune antimicrobiană (Malassezia și Propionibacterium acnes), antiseboreică, antimiinflamatoare, antiiritantă și keratolitică. Previne apariția acneei!

Calitatea produselor este asigurată și prin flacoanele tip airless în care sunt dozate cremele. Acestea asigură protejarea compoziției, datorită faptului că nu se deschide flaconul de fiecare dată când este utilizată crema, iar aerul nu pătrunde și nu oxidează produsul. Totodată, produsul este utilizat în condiții de igienă, microbii de pe mâini nu vor ajunge în contact cu crema, iar în acest fel produsul nu va fi contaminat.

Nu în ultimul rând, produsele au aviz microbiologic, fizico-chimic și dermatologic.

 

Virago Beauty este marcă înregistrată în România din 09.10.2018, conform Certificatului de înregistrare a mărcii nr.160097 eliberat de OSIM. 

Manager Fondator

drd.ing.chim. Adela Manea